Nulla dies sine linea: activitats per a l’estiu

Avete discipuli,

ja portem uns quants dies de vacances. Supose que la majoria de vosaltres haureu gaudit de les festes de Roquetes i d’altres activitats de lleure. Encara queda molt d’estiu per davant i l’inici de curs és lluny, però heus ací diverses propostes d’exercicis per mantenir-vos en forma i no perdre la vostra agilitat mental. Sobretot recordeu que és preferible treballar un poc amb regularitat, enlloc de fer un munt de feina la darrera setmana. Ja ho deia el celebèrrim pintor Apel·les quan hom li preguntava com era capaç de representar la realitat amb tanta perfecció en les seues obres: Nulla dies sine linea “cap dia sense una línia”, és a dir, que no passava cap dia en què no practicara el seu art.

Futurs alumnes de 2n de Batxillerat

Grec: al dossier que hem fet servir aquest curs trobareu un munt d’activitats de repàs i ampliació al final de cada tema. La mera lectura de frases i textos en veu alta és també una bona pràctica. A més a més, trobareu altres activitats en aquests enllaços:

links de grec (Labyrinthus)

mètode Athenaze

No us amoïneu en absolut, ja que a l’inici del curs vinent tindrem temps de repassar.

Llatí: al llibre de classe, que hem usat principalment per als temes de cultura, hi ha moltes activitats de morfologia i traducció. Us recomane aquelles que apareixen del tema 10 al tema 15, atès que corresponen als continguts nous que hem après enguany. En aquest enllaç de la Universitat de Barcelona també trobareu exercicis interessants: Llatí en línia

Futurs alumnes de 1r de Batxillerat

Grec: el curs que ve comencem des de zero, des de l’alfabet (alfa, beta,…), ergo no cal que practiqueu res. No obstant això, podeu consultar aquesta presentació d’Ana Ovando i escoltar aquest rap de Deka al Fil de les Clàssiques per anar familiaritzant-vos amb les lletres gregues.

Llatí: en Llatí I també començarem des de l’inici, però avançarem més ràpidament que a 4t d’ESO. El llibre de 4t és una eina molt útil per a repassar tot allò que heu après, així com algunes activitats de Llatí en línia. No heu d’oblidar, per descomptat, de veure els videoclips que han preparat els vostres companys de 1r de Batxillerat. Els alumnes que no heu cursat l’assignatura de 4t no heu de preocupar-vos gens. Si coneixeu cap company que us puga deixar aquest llibre i la seua llibreta, podeu anar fullejant-los. Si no, carregueu-vos d’energia durant l’estiu perquè el vostre magister us ho explicarà in extenso.

Bonum aestatem! Valete!

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s