Grec II

Temes de llengua

En la pàgina web d’Àngel Martínez, recomanada pel Departament d’Ensenyament, trobareu els temes de llengua que treballarem enguany. Per confeccionar el vostre dossier, cal que imprimiu primer els temes 10 (infinitius) i 11 (adjectius) d’aquest enllaç i, en acabant, del tema 1 al 6 d’aquesta pàgina.

MORFOSINTAXI DEL PARTICIPI

L’ÈPICA GREGA

Esquemes o resums que cal preparar:

1. El gènere de l’èpica a Grècia: definició de l’èpica, Homer i les seues obres, la qüestió homèrica, característiques generals dels poemes homèrics,

Per preparar aquest esquema haureu de tenir en compte: a) el dossier amb la teoria bàsica distribuït a classe; b) els següents enllaços de Labyrinthus:  Poesia èpica, l’èpica oralHomer,  la qüestió homèrical’estil d’Homer,

2. Argument de la Ilíada i de l’Odissea: resum per cants; context mític; llistat de personatges principals amb la informació essencial de cadascun d’ells (distingiu entre el bàndol grec i el bàndol troià)

Per preparar aquest esquema haureu de tenir en compte: a) el dossier amb la teoria bàsica distribuït a classe; b) els següents enllaços de Labyrinthus: la Ilíada, l’Odissea,  context mític de la guerra de Troia (el teniu imprès de l’any passat) i petit resum de l’Odissea (idem). Per a l’Odissea també podeu consultar aquest enllaç.

EL GÈNERE DRAMÀTIC: TRAGÈDIA I COMÈDIA 

Esquemes o resums que cal preparar:

1. La tragèdia: orígens; parts. Èsquil, Sòfocles, i Eurípides.

Per preparar aquest esquema haureu de tenir en compte el dossier amb la teoria bàsica distribuït a classe: a) pàg. 138-141; b) pàg. 49-50 (per ampliar Èsquil, Sòfocles i Eurípides); c) apunts de l’any passat (funcions de la tragèdia; conceptes de hybris i catarsis).

2. La comèdia: orígens; parts; etapes. Aristòfanes i Menandre.

Per preparar aquest esquema haureu de tenir en compte el dossier amb la teoria bàsica distribuït a classe: a) pàg. 151-153; b) pàg. 51 (per ampliar Aristòfanes i Menandre)

3. Lectures: llistat de personatges (breu descripció i arbre genealògic) i resum de l’argument. Entre parèntesi s’indica les pàgines de la introducció que contenen aquesta informació.

  • Èsquil: Prometeu encadenat: text de l’obra; resums en Literatura grega a escena i El somni de Psique. Presentació prometeu encadenat
  • Sòfocles: Èdip rei (p. 20-24; 28-36); Antígona (“La fi d’una nissaga maleïda” p. 15-18 ó 17-19, segons l’edició). Per a ambdues obres també podeu fer servir el dossier de classe (pàg. 51-53).
  • Eurípides: Les bacants (p. 26-28). Cal llegir i resumir també l’apartat dedicat al culte de Dionís (p.19- 24); Medea (p.22-27). L’argument d’aquestes obres d’Eurípides: Les Bacants i Medea resum
  • Aristòfanes: Els núvols (p. 27-32 ); Lisístrata  (Lisístrata resum)
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s